Louis Oosthuizen měl byt na domácí půdě favoritem, ale těsně se nedostal do druhé části turnaje.

Louis Oosthuizen měl byt na domácí půdě favoritem, ale těsně se nedostal do druhé části turnaje. | foto: AP

Čejka si zahraje v Leopard Creeku i o víkendu, Oosthuizen skončil

  • 2
Žádné nové jméno v čele průběžného pořadí, neznámý Jihoafričan pokračuje v jízdě. Anthony Michael zahrál ve druhém kole Alfred Dunhill Championship o tři rány hůř, ale se skóre devět ran pod par zůstal nejlepší. Za ním se seřadili dva jeho krajané a ve finálové polovině turnaje si zahraje i Alex Čejka.

Naopak po druhém kole končí Louis Oosthuizen. Vítěz letošního The Open zahrál v pátek jednu ránu pod par, ale jeho celková bilance +3 je o ránu horší než hranice cutu.

Jihoafričané přišli v Leopard Creeku o jedno ze želízek v ohni, i tak jich tam zůstalo dost. Michael by raději ve stejném termínu hrál finálovou část kvalifikace European Tour, kam se neprobojoval, ale teď si otevírá jinou cestu k hráčské kartě na evropský okruh.

O druhé místo se se ztrátou dvou úderů spolu s Angličanem Robertem Rockem dělí další dva golfisté pořadatelské země. Dawie Van Der Valt a Alex Haindl podobně jako lídr nepatří mezi známé postavy světových turnajů, ale v tomto, jenž otevírá novou sezonu European Tour, zatím předčí favority.

Při průměrném obsazení podniku s dotací jeden milion eur by se mezi ně mohl počítat i Oskar Henningsson, loňský vítěz Czech Open. Sahal po lepším postavení, ale dvojice bogey na čtrnácté a patnácté jamce jej srazila na dělené šesté místo.

Alex Čejka, druhé kolo Turning Stone Resort Championship 2010.

Alex Čejka

Naopak o plných pětašedesát příček poskočil oproti čtvrtku Čejka. Mariánskolázeňský rodák byl po prvním kole tři údery v plusu a svou typickou hrou přímo na jamku sbíral také ve druhém bogey, celekm čtyři.

Tentokrát byl ale mnohem úspěšnější na greenu a také skóroval. Dlouho se pohyboval těsně nad cutem, ale pár birdie ve finiši mu zajistil denní skóre +3 a celková bilance even par znamená dělené 31. místo, tři rány od top 20.