Patrick Cantlay pózuje s trofejí pro vítěze turnaje v Atlantě.

Patrick Cantlay pózuje s trofejí pro vítěze turnaje v Atlantě. | foto: AP

Golfista Cantlay vyhrál v Atlantě a za FedEx Cup získal 15 milionů dolarů

  • 0
Golfista Patrick Cantlay ovládl v Atlantě závěrečný turnaj sezony Tour Championship a za triumf ve FedEx Cupu obdržel odměnu 15 milionů dolarů. Ve finále zvítězil se skóre -21 a náskokem jedné rány před španělský soupeřem Jonem Rahmem.

 „Je to fantastické,“ radoval se Cantlay. „Je to pocta za celý rok a myslím, že mám za sebou velmi vyrovnanou sezonu a na konci jsem byl v ráži. Je to satisfakce za životní práci,“ dodal.

Cantlay vyhrál dvě poslední akce sezony PGA Tour. Díky titulu v Owings Mills se dostal do čela FedEx Cupu a na finálovou akci na hřišti East Lake vstupoval se skóre -10. V čele se udržel celé čtyři dny. První hráč světa Rahm se sice dotahoval, ale Američan jeho tlaku odolal.

Na poslední jamce turnaje dokonce Rahm zahrál birdie, čímž by si vynutil rozstřel. Devětadvacetiletý Cantlay ale dal rovněž birdie a radoval se z životního úspěchu. „Pod tlakem hraju nejlépe, to mé osobnosti vyhovuje,“ usmál se Cantlay.

„Odtrhli jsme se od zbytku pole a poslední kolo byl velký boj, skoro jako jamkovka. Byl to dobrý trénink na Ryder Cup,“ zmínil Cantlay blížící se duel USA s Evropou.

,