Wilson bude testovat monopost CART

Londýn - Šance letošního šampiona F3000 Justina Wilsona na působení v zámořské sérii CART výrazně stouply po té, co jeho manažer Jonathan Palmer oznámil, že Brit by měl příští týden testovat monopost této série. Wilson spolu se svým manažerem odlétají do USA již ve čtvrtek. Wilson by mohl testovat vůz stáje Newman Hass, kterou spoluvlastní známý americký herec a milovník motorismu Paul Newman. Právě v této stáji se do Champ Cars dostal bývalý šampion F1 Nigel Mansell, který zde také dominoval.

"Zatím není nic jistého, jednáme s více stájemi, ale možnost si vyzkoušet tento vůz by byla výborná. Myslím si, že mi hodně pomohlo, když jsem se v Rockinghamu zúčastnil závodu CART. Získal jsme tam hodně kontaktů. Ale budu se muset vše znovu učit. Bude to hledání těch správných lidí a není to lehké, i když máte dobré sponzory. Možností je stále testování vozů F1, ale já chci hlavně jezdit!" řekl Wilson.

Třiadvacetiletý Justin Wilson je vůbec prvním Britem, který se stal mistrem světa F3000. Závodník jel ve stáji Coca Cola Nordic Racing po boku našeho Tomáše Engeho a celé sérii dominoval, když na konci sezony měl před druhým Markem Webberem náskok 32 bodů. Do formulových závodů přišel Wilson v roce 1996 a přes Formuli Vauxhall a Palmer Audi se propracoval až do F3000. Pro příští sezonu překvapivě nezískal místo v týmu formule 1, a tak nyní hledá angažmá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž