Webber udělal nejdůležitější krok kariéry

  • 2
Londýn - Po týdnech spekulací a nepravdivých zvěstí se v pondělí definitivně zaplnilo i druhé místo v kokpitu týmu formule 1 Minardi pro sezonu 2002. Nezískal ho ani Heinz-Harald Frentzen, ani Jos Verstappen, ale Australan, který ještě loni soupeřil s Tomášem Engem v F3000, Mark Webber. "Vstup do formule 1 je nejdůležitějším krokem mé kariéry. Je to meta, o kterou jsem celých předcházejících sedm let usiloval," rozplýval se štěstím pětadvacetiletý pilot. Minardi tak vstoupí do sezony s nejméně zkušenou dvojicí jezdců. V druhém voze bude sedět Malajec Alex Yoong, který jel zatím pouhé tři velké ceny F1.

Mark Webber a šéf stáje Paul Stoddart se dobře vzájemně znají. Oba jsou Australané a Webber jezdil minulý rok v F3000 za juniorskou stáj Minardi.

"Nyní začíná opravdová práce. Jsem rád, že mohu novou kapitolu života otevřít společně s Paulem. V minulosti jsem s ním pracoval a vím, jak je pro závody zapálený. Pokusím se mu pomoci dostat tým Minardi z posledních pozic formule 1. Pro mě to znamená fantastickou příležitost."

Stoddart vypadal po podpisu smlouvy s krajanem velmi spokojeně a prozradil, že Webber byl nejlepší volbou z možných kandidátů.

"Minulý rok v Melbourne jsem prožil první Velkou cenu formule 1 s týmem Minardi. Byl to pro nás všechny silný, emocionální zážitek," vzpomínal Stoddart. "Tento rok nastoupíme s dvěma mladými, nadějnými jezdci Alexem Yoongem a Markem Webberem. Bude to pro nás stejně vzrušující."

Bude zajímavé sledovat, zda s sebou Webber přivede do Minardi další sponzory. Sám Stoddart několikrát zmínil, že to bude jeden z klíčových faktorů při výběru druhého jezdce. Minulou sezonu v F3000 sponzoroval Marka Webbera australský pivovar Foster´s. Podle posledních zpráv touží tato společnost po návratu do formule 1.

V minulém roce doknčil Mark Webber sezonu F3000 s 39 body na druhém místě. Několikrát testoval pro Benetton.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž