Diskuze

Vzdálí se svět rallye podobě F1?

To, co se osvědčilo v závodech formule 1, přestává pomalu vyhovovat světovému šampionátu v rallye. Sílí tlaky, aby se v automobilových soutěžích změnil systém bodování, který je shodný s F1. "Chceme rallye přiblížit podobě ef jedniček, ale při rozdělování bodů bychom zřejmě měli udělat radikální změnu," prohlásil šéf rallyeového mistrovství světa David Richards. O co jde? V obou soutěžích získává body pouze šestice nejrychlejších jezdců, ovšem zatímco v F1 startuje v každém závodě pouze dvaadvacet pilotů, v rallye je jich několik desítek. Urvat bodík je tak pro mnohé prakticky nemožné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SKF

5. 4. 2002 11:15
Škodovce nepomohou body ani za dvacaté místo. Na Kypru tipuji nejlepší Škůdku na dvanáctém místě a o vítězství si to rozdají Gronholm, Burns a Sainz.
0 0
možnosti

Frank Taylor

3. 4. 2002 22:07
Proč vše připodobňovat F1, která za moc nestojí
Nelze než s návratem k původnímu bodování souhlasit. F1 je dosti sterilní šou, které je především o penězích a byla by velká škoda do tohoto rámce natlačit i pestrost a početné startovní pole v rallye. Pak už jen stačí udělat povinné přihlášky na celou sezónu, každý tým musí nasadit dva vozy vlastní výroby a hned bychom místo několika desítek vozů neměli ani dvě. Už teďka je rallye značně zkažené proti dobám, kdy se nesnažilo připodobnit F1. Bodovalo klidně 10 až 15 značek za rok, a ne jen vybrané tovární týmy. Bylo by mnohem zajímavější, kdyby se započítávaly úplně všechny vozy až do 10. místa. Jakpak by si pak vedla škodovka? Předopokládám, že by byla někde v polovině, ne jako nyní na konci.
0 0
možnosti