Vozy jordan zradil nespolehlivý motor

Imola - Po vítězství v Brazílii spadl tým Jordan zpět na zem. Ani jeden z jeho pilotů Grand prix San Marina nedokončil. Technické závady se v průběhu závodu vršily jedna na druhou. Fisichella navíc ztratil v boxech, když po nedorozumnění s techniky chtěl odjet, ale ještě dostával palivo. "Pak mě na trati brzdil pomalý Trulli, hydraulika nebyla v pořádku a nakonec bouchl motor. Jsem dost zklamaný."

V druhé polovině závodu ho na dráze blokoval i jeho týmový kolega Firman. "Byli jsme s Ralphem na stejné části trati, ale měli odlišné strategie. Trochu mě brzdil. Ale celkově nemáme špatný vůz a už se těším na další podnik v Barceloně."

Ralph Firman skončil ještě o pět okruhů dřív než týmový kolega. Chvíli předtím hlásil problémy se spojkou, které podle inženýrů úzce souvisely s poruchou motoru, kvůli které musel odstoupit.

"Na začátku mě brzdila obě minardi, ale jak jsem byl před nimi, byl jsem schopný jet zcela naplno. Auto sice bylo při nájezdu do zatáček trochu přetáčivé, ale s rychlostí jsem byl spokojen. Pak začala proklouzávat spojka a osm okruhů před cílem to zabalil motor. Přesto myslím, že se stále zlepšujeme a těším se na testy v silverstone příští týden." 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž