Nico Rosberg s vozem Mercedesu

Nico Rosberg s vozem Mercedesu | foto: Reuters

Vítězství není reálné, shodují se jezdci Mercedesu

  • 1
Suverénně ovládli kvalifikaci závodu formule 1, navíc na okruhu v Barceloně, tedy na trati, kde již sedmnáct let vyhrávají jezdci z první řady na startovním roštu. Přesto si jezdci Mercedesu nevěří, že by mohli v neděli slavit vítězství. "Auto na delší vzdálenosti stále neni konkurenceschopné," přiznává Lewis Hamilton.

Bývalý mistr světa Hamilton se sice již v novém týmu dostal až na pódium, vítězství mu však stále chybí. A přestože v závodech bývá rychlejší než týmový kolega Nico Rosberg, podle jeho předpokladů by to na dravce z Ferrari nebo Red Bullu stačit nemělo.

Výsledky kvalifikace najdete ZDE

"Pracujeme usilovně na tom, aby se naše výkony v závodě zlepšily, ale stále to není ono. Po kvalifikaci budeme ztrácet také v Barceloně. Největší strach mám z pneumatik, které mohou hodně rychle odcházet. Bude to boj," předpokládá Hamilton, který nebyl v sobotu spokojený s nastavením svého vozu, nicméně přiznal, že inženýři nedokázali zjistit, co je špatně.

V kvalifikaci triumfoval Nico Rosberg a ani ten nebyl ve výhledech pro závod velkým optimistou. "Neměla by to být taková tragédie jako v Bahrajnu," vzpomíná na závod, kde startoval z prvního místa a skončil devátý. "Pracujeme na závodním výkonu hodně intenzivně, ale na vítězství to zatím není."

Roman Grosjean, Lewis Hamilton a Felipe Massa (zleva) při tréninku na Velkou cenu Španělska.

Oba zástupci německé stáje se shodují, že to v neděli bude boj. Opotřebení pneumatik na okruhu v Barceloně bývá vysoké a letošní měkké specifikace od Pirelli dostanou pořádně zabrat. Ale jak říká Lewis Hamilton... "Jsem si jist, že vyhrajeme. Jenom není jisté, kdy to bude."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž