Villeneuve dojel nejvýše v sezoně

Imola - Ač panovala v týmu BAR po Velké ceně San Marina relativní spokojenost, stále na jeho kontě svítí nelichotivá nula. Oliviera Panise vyřadily ve 44. kole závodu technické problémy, ale Jacques Villeneuve se v průběhu velké ceny neustále zlepšoval a nakonec z toho bylo nejlepší umístění pro tým v sezoně. Za sedmou pozici se však body neberou. "Vydařil se nám celý víkend a v závodě jsme byli konkurenceschopní. Pneumatiky byly výborné a trať našemu monopostu seděla. Je to velká škoda. Přestože se nám vyhnuly problémy, nebodovali jsme," litoval mistr světa z roku 1997.

Olivier Panis mluvil trochu jinak. O něm se totiž nedá říci, že by neměl problémy. "Navzdory relativně klidnému víkendu se nám nepodařilo dokonale vyvážit moje auto. Na tom ještě musíme pracovat. Doufal jsem, že alespoň dojedu do cíle a získám týmu cenná data. Naneštěstí závada škrtící klapky zhasla motor a byl konec," prozradil francouzský pilot.

"Celý tým odvedl o víkendu stoprocentní výkon," ví šéf stáje David Richards. "Vždy je zklamáním, když nezískáte po vydařené práci žádnou odměnu. Ale věřím, že bodovaná místa přijdou co nejdříve," uvedl.

Technický ředitel Goeffrey Willis k tomu dodal: "Sedmé místo nás velmi potěšilo. Při druhé Jacquesově zastávce v boxech vše bylo naprosto bez chyby a díky naší rychlosti se Villeneuve posunul o dvě místa vpřed. Stále nám však ještě chybí přítlak a neděláme si žádné iluze. Je před námi ještě kopec práce."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž