Verstappen odškodněn dvěma miliony liber

Leafield - Způsob, jakým se před začátkem sezony zbavil tým Arrows Jose Verstappena, nebyl pro jezdce dvakrát příjemný. Ještě několik dní před vyhazovem Nizozemec spolu se svým manažerem tvrdil, že místo v kokpitu oranžového monopostu pro letošní sezonu má jisté. Vedle platiče Bernoldiho se však Arrows rozhodl pro bývalého jezdce Arrowsu a Prostu Frentzena a Verstappenovi zbyl Černý Petr. Žádné místo již nesehnal. Nyní se mu dostalo alespoň částečného odškodnění. Vedení Arrowsu mu vyplatilo boletné dva miliony liber.

Šéf týmu Tom Walkinshaw si od prvního závodu tah s angažováním Heinze-Haralda Frentzena pochvaluje. Němec získal pro Arrows zatím jediný bod sezony. Loni dopadl podobně jako Verstappen De la Rosa. Ten se však ještě uchytil v Jaguaru, kde nejdřívě zaujal roli testovače a po několika závodech nahradil v kokpitu Luciana Burtiho. Nejvíce o sobě dával Walkinshaw letos vědět, když se angažoval při nezdařeném návratu vozů Prost pod názvem společnosti Phoenix.

Verstappen měl být testovačem Sauberu, kvůli svým větším tělesným rozměrům se však nakonec se švýcarským týmem nedohodl. Zatím tedy neměl štěstí De la Rosy a zůstává stranou největšího motoristického podniku světa. Žádné konkrétní plány na návrat zatím nemá.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž