U Jordanu panovalo po kvalifikaci roztrpčení

Hockenheim - Přání Eddieho Jordana, aby se jeho tým po neklidném týdnu způsobeném vyhazovem Heinze-Haralda Frentzena dal dohromady a uspěl, se v tréninku na Velkou cenu Německa nesplnilo. Jarno Trulli skončil desátý a Frentzenův náhradník Ricardo Zonta až patnáctý. Trulliho postihly na trati technické problémy a již se nestihl včas dostat do boxů, aby nasedl do náhradního vozu. "Auto nejelo špatně, ale byla to těžká práce," konstatoval Ital.

Snažil jsme se, jak to jen šlo. Bohužel jsem měl technický problém a musel jsem zastavit na nejvzdálenějším konci okruhu, opravdu hodně daleko. Bohužel komisaři nebyli příliš profesionální, protože nevěděli, kudy mě poslat do boxů. Musel jsem si nejlepší cestu najít sám, ale už jsem neměl dost času, abych stihl nasednout do náhradního vozu a vyrazit ještě na trať," uvedl Ital.

Ricardo Zonta pokračoval s bojem s velkým psychickým tlakem. "Na první várce pneumatik se mi jelo docela dobře. Ale na stadionu mě blokoval Panis, takže jsem ztratil hodně času. Na druhé sadě jsem zajel nejrychlejší kolo. Při třetím pokusu jsme si nahnal už půl vteřiny, ale udělal jsem chybu ve třetí šikaně a dotkl se obrubníku. Na začátku byl vůz trošku hůře ovladatelný, ale udělali jsme pár změn a bylo to o mnoho lepší," řekl Zonta.

"Myslím si, že bych měl ještě více tlačit, zdaleka nedosahuji svého limitu. Auto se zlepšovalo, ale ne tak moje časy. Když jsem dostal takovou šanci zase závodit, měl bych v tréninku dopadnout určitě lépe. Stále však věřím, že závod dopadne lépe. Ráno jsem ztratil hodně času, ale mechanici udělali velký kus práce, když vyměnili motor a převodovku," dodal Brazilec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž