Jarno Trulli, Toyota

Jarno Trulli, Toyota - Trulli si na památku v noci zesnulého papeže Jana Pavla II umístil na přilbu nálepku z nápisem Děkuji, papeži. | foto: Reuters

Trulli děkoval zesnulému papeži

Sakhir - Italský jezdec Jarno Trulli pilotující monopost Toyota alespoňN na okamžik před startem Velké ceny Bahrajnu přestal myslet na svět formule jedna a jeho mysl se obrátila k zesnulému papeži Janu Pavlu II. Důkazem toho byl nápis "Thank you Pope", který si nechal přes noc nalepit na svoji helmu.

Po závodě už mohl myslet na optimističtější věci, neboť obsadil druhé místo za Ferandnem Alonsem s Renaultem. "Jsem rád za výsledek, kterého jsem dosáhl a těší mě i to, že jsem druhý v průběžném hodnocení šampionátu,“ uvedl.

Trulli byl potěšený právě proto, že na stupních vítězů stál už při minulé Velké ceně Malajsie, kdy se Toyota mezi první tři muže v cíli dostala vůbec poprvé v historii.

Italský jezdec odstartoval ze třetího místa a zopakoval spolehlivý výkon ze Sepangu, který korunoval ziskem osmi mistrovských bodů.

"Hned po startu jsem příliš netlačil na pilu a snažil se hlavně Fernanda držet. V polovině závodu mi ale začal unikat a v té chvíli jsme věděl, že to nejlepší, co udělám, je dojet druhý. Je to nádherné stát na stupních vítězů a druhé takové umístění ze tři grand prix znamená báječný start do nové sezony," pochvaloval si Ital.

"Abych byl upřímný, vůbec jsme se během závodu s ničím netrápil. Auto se na trati chovalo skvěle, jen dopoledne při kvalifikaci bylo mírně nedotáčivé. Ale to jsme před závodem vyřešili. Motor jel po celou grand prix hladce," dodal třicetiletý jezdec.

Toyota si po bahrajnském závodě pojistila druhé místo v Poháru konstruktérů, neboť na trati v Sakhiru dojel Ralf Schumacher na čtvrtém místě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž