Trest byl příliš přísný, míní Schumacher

  • 9
Kuala Lumpur - Ani start druhého závodu letošní sezony se neobešel bez kolize mezi Ferrari a Williamsem. Tentokrát se však do kontaktu dostali Michael Schumacher a Juan-Pablo Montoya. Oba se výrazně propadli, Němec musel dokonce hned do boxů pro nové přední přítlačné křídlo a byl tak předposlední. Němec se po závodě Montoyi zastal s tím, že trest byl podle jeho názoru příliš přísný. "Abych byl upřímný, myslím, si, že takových situací jsem při závodě zažil už hodně a nic se nestalo. Nemáme jednoznačný systém trestů a to je jedna z věcí, které by se měly změnit," řekl Michael Schumacher.

Kolumbijec se mezitím z jedenácté příčky probojoval na čtvrté místo, když musel zajet i on do boxů, aby tam absolvoval stop and go trest. Komisaři závodu totiž rozhodli, že právě on byl viníkem kolize a musí za ni být potrestán.

"Schumacher měl nedotáčivý vůz a ťukl do mě. Byla to normální závodní nehoda a za viníka se rozhodně nepovažuji. Je to škoda, měl jsem výborný vůz a vyšla nám i taktika. Nebýt té kolize, byl bych vyhrál," komentoval příhodu Kolumbijec.

Montoya po trestu dál v závodě pokračoval, aby skončil na výborném druhém místě hned za svým týmovým kolegou Ralfem Schumacherem. Michael Schumacher se díky technickým potížím Jensona Buttona dostal v posledním kole na třetí místo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž