Toyota představí novou aerodynamiku

Kolín nad Rýnem - Tým Toyota přijíždí do dějiště Velké ceny Kanady formule 1 s inovovanou aerodynamikou svého TF102. I tento fakt dodává osazenstvu japonské stáje sebevědomí. Piloti Mika Salo a Allan McNish myslí na boje o bodovanou šestici. "Okruh by měl našemu monopostu sedět. Máme silný motor a auto zůstává při brždění velmi stabilní. Obojí je v Montrealu velmi důležité," uvedl velezkušený Salo. "Nové aerodynamické prvky jsem zkoušel při testech v Silverstonu a zvýšily vyvážení vozu. V kvalifikaci máme předpoklady na první desítku."

Zkušební týden v Silverstonu nebyl však vůbec jednoduchý. Nestálé britské počasí potrápilo týmy formule 1 několika prudkými lijáky a na zkoušky aerodynamiky nebyly podmínky zrovna nejpříznivější.

"Kvůli špatnému počasí jsme museli pozměnit program testů," potvrzoval šéf stáje Ove Andersson. "I přesto se nám podařilo dostatečně vyzkoušet nové přední a zadní křídlo pro Kanadu. V Monaku se nám vydařila kvalifikace, bohužel již ne závod. V Montrealu to hodláme napravit."

Podruhé v řadě budou volné páteční tréninky před velkou cenou pro Allana McNishe především učením se trati. Na okruhu Gillese Villeneuva ještě nikdy nejel.

"Mika (Salo) mě varoval, že trať bude o pátečních trénincích velmi kluzká, protože okruh je mimo velkou cenu užíván velmi zřídka. Postupně se to však bude jako vždy zlepšovat. Pneumatiky si povrch vozovky pogumují. Každý mi říká, že Montreal je velké a krásné město. Tak se těším, až ho navštívím. Moje francouzština rovněž není nejhorší, takže si vše pořádně projdu a prohlídnu," naplánoval si skotský jezdec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž