Tisk dojaly Schumacherovy slzy

M o n z a - Smrt hasiče Paola Ghislimbertiho při Velké ceně Itálie vozů formule 1 v Monze potlačila jindy bezmeznou radost italského tisku nad vítězstvím Michaela Schumachera. Gazzetta dello Sport hovoří o Schumacherově smutném triumfu. "Tragédie ukončila oslavy Ferrari," napsal list a všímal si především reakce vítěze, označovaného za chladného člověka. "Schumachera přepadl stesk a jeho slzy v něm odhalily člověka. Plakal bez studu a už to nebyl ten chladný a nesympatický Němec."

Deník připomíná, že jezdci nesmí nikdy zapomenout na mladého hasiče, který se při staral o jejich bezpečnost. "Triumf a slzy", konstatuje Corriere dello Sport a stejně jako konkurence se list pozastavil nad následnou reakcí Schumachera. "Robot pláče, protože se stal člověkem. Všechen stres proudil v slzách z jeho srdce." Tuttosport napsal, že po třech zatáčkách začalo v Monze peklo: "Schumacher se 41. vítězstvím vyrovnal Sennovi, ale všechnu radost zmrazila smrt."

Podle Il Giornale se smrt skrývala za mračnem prachu. Také anglický tisk byl překvapen slzami, které se objevily na tváři německého pilota, když se dozvěděl o tragédii. "'Iceman' Michael Schumacher po dramatické a tragické Grand Prix roztál a slzel," hlásá Daily Star a připojuje rozzlobená slova Davida Coultharda o tom, že závod měl být za takových okolností ukončen.

Daily Mail označil okruh v Monze za 'trať teroru'. "Hromadný karambol zruinoval Schumacherův velký den. Drama v katakombách Ferrari - Schumacher nejdřív vyhrál a pak se zhroutil a plakal jako dítě," napsal Daily Mail.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž