Stříbrná a bílomodrá barva straší Ferrari

Monza - Vítězný tým sezony formule 1 Ferrari slavnostně ukončil sezonu v Monze. Michael Schumacher přijel na okruh v neděli dopoledne. "Jsem zde absolutně šťastný," byla první slova mistra světa směrem k čekajícím novinářům. "Rok 2001 byl neskutečně nádherný a dnešní párty bude tím nejlepším zakončením," dodal. Pak se zamyslel a řekl, že vše tak jednoduché nebylo. "Chvílemi to bylo hodně těsné a musel jsem se přenést přes období, kdy byla zasažena morálka. Měl jsem naštěstí čas se vrátit do formy a nyní již nejsem tak unavený, jako po posledním závodě," vysvětloval Schumacher.

Rodák z Kerpenu plánuje, že se zúčastní závodu mistrovství světa motokár ve svém rodném městě. Schumacher závodil na motokárách patnáct let. "Už jsem sice vyšel ze cviku, ale příští víkend to doufám, ještě všem mladíkům ukážu," plánoval pilot formule 1.

Mistr světa se také zmínil o svých předpokladech pro příští rok formule 1. Ferrari vidí samozřejmě dále na špici a poohlíží se po možných soupeřích: "Nyní myslím jen na příští víkend. Co bude příští rok? Počkejme a uvidíme. Z definitivní platností mohu snad jen řící, že budeme mít dva velké soupeře, dva týmy - stříbrný a bílomodrý.

Schumacher také okomentoval závod mistrovství světa motocyklů, který se jel v neděli v Malajsii. Desátým vítězstvím v sezoně si tam v kubatuře do 500 ccm pojistil titul mistra světa Ital Valentino Rossi.

"Jsem přítel Mika Doohana (bývalý mistr světa) a myslím, že Valentino Rossi jezdí v těchto dnech stejně dobře, jako jezdil Mike. V závodech je fenomenální,"

A chtěl by Michael Schumacher usednout na závodní motocykl kubatury do 500 ccm. "Jen na rovince," smál se Němec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž