Špioni u Ferrari? Možná už tři

Řím - Už tři lidé uvízli v síti vyšetřovatelů kauzy průmyslové špionáže ve stáji formule 1 Ferrari. Jako první byl policií zadržen a vyslýchán minulý týden inženýr z továrny japonské automobilky Toyota v Kolíně nad Rýnem. Vyšetřování řídí státní zastupitelství v Modeně, kde stáj Ferrari sídlí.

Podle vedení italské automobilky někdo z bývalých zaměstnanců zpeněžil u Toyoty své znalosti o rudých monopostech. Japonský tým však rozhodně popřel, že by při konstrukci vlastního vozu využil špionáže.

Italský vyšetřovatel Fausto Casari požádal německé kolegy, aby předvedli k výslechu nejmenovaného zaměstnance závodu v Kolíně nad Rýnem. Muž byl ale ihned po výslechu propuštěn a vrátil se ke své práci.

Začátkem týdne nařídil Casari provést další dvě razie, a to přímo v Modeně. Při první zavítali policisté do nejmenovaného podniku na předměstí, další skupina navštívila souběžně domov jednoho z členů jeho vedení.

O třetí prohlídce se zatím ví jen to, že k ní došlo. Prokuratura odmítla upřesnit kde.  Podle italského tisku policisté zadrželi další dva muže a předvedli je k výslechu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž