Sparta míří do formule Premier1 Grand Prix

  • 11
Praha, Londýn - V příštím roce by měla odstartovat nová formulové série Premier1 Grand Prix. Monoposty pojedou v barvách nejlepších světových klubů. Při výkonu motorů 750 koní by měly časy soupeřit s formulí 1. Jeden závod se s největší pravděpodobností pojede i na Masarykově okruhu v Brně a jeden z monopostů byměl nést barvy Sparty Praha. Jak k tomuto obrovskému úspěchu českého sportu došlo? Na otázky iDNES odpovídal výkonný ředitel společnosti Premier1 Grand Prix Robin Webb. Interwieu s ním najdete uvnitř článku.

Proč jste si vybrali trať v Brně?
Pro brněnský okruh jsme se rozhodli, protože chceme, aby byla Sparta Praha jedním ze 24 klubů mistrovství světa Premier1 Grand Prix. A k tomu je domácí trať jedním z předpokladů.

Proč právě Sparta?
Protože pravidelně hraje Ligu mistrů a má po Evropě skvělé jméno. Česká republika je zemí se stále stoupajícím významem po celém světě.

Co očekáváte od České republiky?
Chceme, aby v monopostu Sparty Praha seděl nejlepší český pilot. Doufáme, že český obchod a průmysl podpoří Spartu při sponzorování jejího vozu.

Jaké jsou finační aspekty celé smlouvy?
Jednotlivé podrobnosti smlouvy jak s Brnem, tak se Spartou zůstanou důvěrné.

Jaké jsou vaše požadavky na organizátory závodu?
Ty nejvyšší! V Brně budou muset připravit víkend na stejné úrovní jako jsou Velké ceny formule 1.

Masarykův okruh má místo v prozatimním kalendáři. Kdy bude potvrzen definitivně?
Úspěšně jsme uzavřeli počáteční jednání a rychle se blížíme k uzavření kontraktu.

Co Sparta získá účastí svého vozu?
Přizpůsobili jsme naše podmínky českým poměrům a požadavkům Sparty. Sparta by měla získat ze svého angažování se na projektu nemalé prostředky.

Co očekáváte od fotbalového klubu obecně?
Chceme, aby se fotbalové kluby staly našimi obchodními partnery. Plánujeme spolupráci v oblasti obchodu a reklamy. Chceme jim pomoci získat jejich fanoušky pro závody formule Premier1. Zvláště na domácích tratích.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž