Schumiho zachránili pořadatelé

  • 39
Nürburgring - Čtyři hrdinové okamžiku zachránili Michaelu Schumacherovi nedělní Velkou cenu Evropy. Pětinásobný světový šampion se dostal po kolizi s Juanem Pablem Montoyou mimo trať a zadní kola se mu začala bezradně protáčet ve štěrku. To už ale vyrazili čtyři muži na sto padesát metrů dlouhý sprint, aby se zapřeli do zadní části ferrari a svého domácího hrdinu dostali zpět na trať. "Celou dobu jsme to cvičili a pokaždé rádi pomůžeme. Chvilku nám ale trvalo, než jsme k němu doběhli. Štěrk byl hluboký a bořili jsme se v něm," řekl dobrovolný pořadatel Michael Paosoto, jehož povoláním je řízení kamionu.

Schumacher udržel motor v chodu, ale kola nezabírala. "Slyšeli jsme motor a věděli, že jediné, co potřebuje, je zatlačit. Dával nám rukou znamení, ale my už věděli, co máme dělat," dodal dvaatřicetiletý Jörg Karl.

Pořadatelé ferrari vytlačili zpět na pevný povrch a Schumacher se vrátil do závodu. Supermoderní monopost tak zachránilo staré dobré roztlačování rukama. Německý pilot se sice mezi tím propadl z druhého na páté místo, ale i tak si v celkovém pořadí šampionátu zvýšil náskok na druhého v pořadí Kimmiho Räikkönena na sedm bodů.

Schumacher si na své zachránce vzpomněl hned v příštím kole. "Když kolem nás projížděl, poděkoval nám gestem rukou," vzpomíná jedenatřicetiletý Frank Entemann z Düsseldorfu. Všichni čtyři pořadatelé od něj navíc po závodě dostali fotky s podpisem.

"Jasně, že mu všichni čtyři fandíme, ale udělali bychom to pro každého závodníka. A stejně rychle," řekl Entemann, který na tom samém místě už v pátečním tréninku roztlačoval BAR Jacquese Villeneuva.

 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž