Schumacher i Barrichello se svezli v novém ferrari

  • 5
Londýn - Zajímavá sezona dostane další impulz. Ferrari představí nový monopost. Michael Schumacher a Rubens Barrichello si ho poprvé vyzkoušeli. Ferrari F2005 je nadchlo. Brazilský pilot na italském okruhu v Mugellu absolvoval 95 kol, sedminásobný mistr světa z Německa dnes odkroužil 50 okruhů. "Mám z toho dobré pocity," prohlásil Schumacher.

Oba jezdci, kteří v úvodních dvou závodech seriálu formule 1 se starým modelem vozu zaostali za očekáváním, byli po testování spokojeni.

"Okamžitě bylo jasné, že Ferrari 2005 je hodně rychlé," prohlásil Schumacher, jenž zatím získal pouze dva body za sedmé místo ve Velké ceně Malajsie.

Úřadujícího vicemistra světa Barrichella o den dříve vůz nadchl. Brazilci stačilo první testování k tomu, aby nový monopost zahrnul superlativy, třebaže připustil i určité problémy s motorem.

Schumacher dnes jezdil s jiným agregátem. "Celkově jsou ale první dojmy opravdu skvělé. Je jednoznačně rychlejší než F2004M, v každém ohledu je to krok vpřed," řekl
Barrichello, který dojel v úvodní Velké ceně Austrálie druhý, nedělní Grand Prix Malajsie nedokončil.

Ferrari zatím soutěžilo v letošním MS s upravenou verzí loňského auta, s kterým tým loni vyhrál 15 z 18 Velkých cen.

Úspěchy konkurentů z Renaultu však zřejmě uspíší nasazení nového monopostu, s nímž vedení počítalo až od květnové GP Španělska. S modelem F2005 by mohli Schumacher a Barrichello vyjet na trať už v příštím závodu 3. dubna v Bahrajnu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž