Schumacher chce titul za vítězství

Indianapolis - Po Velké ceně USA chybí Michaeli Schumacherovi k šestému titulu mistra světa jen malý krůček. Němec sice potřebuje v posledním podniku seriálu jeden jediný bod, ale v Suzuce prý určitě nepojede na jistotu.. „Nikdy nevíte, co se může stát. Abyste byli první, musíte dojet na prvním místě. Mým cílem je tedy vyhrát další grand prix,“ uvedl Schumacher, jenž v Japonsku zvítězil v posledních třech sezonách.

Svoji pozici však vidí pětinásobný světový šampion nadějně. „Je to pro mě do posledního závodu velmi výborná situace,“ uvedl. Němec má po triumfu v Indianapolis 92 bodů, jeho poslední soupeř v boji o titul Kimi Räikkönen 83.

Michael Schumacher byl se svým výkonem v nedělním závodě nadmíru spokojený, vždyť se dokázal se sedmého místa na startu probojovat do čela závodu. „Bylo to velké a důležité vítězství. Jsem velmi potěšený. Dnes je to den plný emocí. Po nepovedené kvalifikaci se cítím fantasticky. Všechno mi vycházelo a triumf v tak klíčové fázi šampionátu znamená skutečně mnoho,“ uvedl dojatý Schumacher.

Jezdec také pochválil fanoušky Ferrari „Tifosi nás dovedli svým povzbuzováním k vítězství,“ uvedl na jejich adresu.

Za deštivé odpoledne se jako nejdůležitější faktor ukázaly pneumatiky a jejich výměny v boxech. Schumacher totiž krátce po regulérní zastávce zamířil ve dvacátém kole opět do depa pro mokré gumy.

„To rozhodlo. Pro tyto povětrnostní podmínky máme neuvěřitelné pneumatiky a taky nám dnes přinesly vítězství,“ pochválil Michael Schumacher kvalitu mokrých směsí Bridgestone.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž