Sauberu utekly body mezi prsty

Monza - Představitelé Sauberu nemohou být s Velkou cenu Itálie moc spokojeni. Obzvláště smutný byl Němec Heinz Harald Frentzen, jenž krátce před skončením grand prix musel odstoupit z bodované příčky. Se ztrátou tří kol byl nakonec klasifikován jako třináctý. Nicka Heidfelda zase při probíjením polem pozdržel Maďar Baumgartner, takže jezdec obsadil devátou příčku, tedy první nebodovanou.

Heinz Harald Frentzen se už těšil, že rozšíří sbírku svých sedmi bodů, ale technika byla proti. „Když jsem vyjížděl ze šikany, zaslechl jsem divné zvuky z prostoru převodovky a pak byl se závodem náhle konec. Nevím přesně, co se rozbilo. Do té doby se mi jelo dobře. Bylo by pěkné dojet na bodech…,“ sdělil jezdec.

Nick Heidfeld byl nucen prát se ve středu závodního pole. „Během první zastávky v boxech jsme změnili nastavení předního křídla, pak se mi jelo výborně. Dařilo se mi, dokud jsem nemusel v posledním kole pustit před sebe Geného. V té samé chvíli využil Alonso, jenž byl těsně za mnou, šance a předjel mě. Dostal se blízko mě díky tomu, že mě dlouhou dobu blokoval Baumgartner. To mě stálo hodně času,“ řekl Němec.

Technický ředitel Sauberu Willy Rampf dodal: „Je to velké zklamání. Heinz Harald jel totiž sedmý a Nick byl ještě dvě kola před cílem na deváté příčce. Pak nám ale jeden vůz musel odstoupit kvůli technickým příčinám a k našemu velkému zklamání byl v posledním kole druhý předjet a ztratil bodovanou osmou příčku. Aspoň jeden bod by se nám hodil.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž