Sauber si ve Francii vedl solidně

Magny Cours - Tým Sauber si dalším bodem který získal při Velké ceně Francie pojistil průběžné čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Nick Heidfeld dovedl svůj monopost na šestém místě, o místo před svým stájovým kolegou Kimi Raikkönenem. Heidfeld, jenž do závodu odstartoval z devátého místa, zajel svoji klasickou stabilní a klidnou jízdu se dvěma zastávkami v boxech, aby šachovnicový praporek viděl na bodovaném místě, což se mu podařilo opět po čtyřech závodech.

"Cítím se velmi dobře. Auto se při závodě chovalo lépe než minulý týden. Je tedy vidět, že jsme udělali nějaký pokrok," uvedl německý jezdec.

Kimi Räikkönen sice nebodoval, ale se sedmým místem je spokojen i přes problémy s pneumatikami v závěru závodu.
"Auto v začátku závodu jelo úžasně, ale po druhé zastávce v boxech jsem měl pocit, že odcházejí pneumatiky. Měl jsme totiž problémy s akcelerací a ve velké rychlosti se auto přetáčelo," řekl Räikkönen.

Šéf týmu Peter Sauber byl viditelně potěšen z toho, že i ve Francii dojely oba jeho vozy do cíle a stáj získala další bod. "V tomto závodě stojí body hodně práce a já jsme opravdu šťastný, že se to Nicku Heidfeldovi podařilo," řekl.

"Räikkönen odstartoval s flexibilní strategií a to, že dojel sedmý ukazuje, že jsme zvolili dobře. To, že při takovém náročném  počasí dojely oba vozy je známkou kvality naší práce. Také jsem rád, že jsme si udrželi a pojistili své čtvrté místo mezi týmy," dodal Sauber.

Tým Sauber je jediný bod před Jordanem, jenž bodoval poprvé od závodu v Barceloně. Nick Heidfeld se v průběžném pořadí jezdců děli s Mikou Häkkinenem a Jarno Trullim o šesté místo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž