Sauber nabíral už přes sto bodů

Spielberg - Hned po dojezdu rakouské velké ceny zavládla v boxech Sauberu dvojnásobná radost, kterou stáji nezhatil ani neúspěšný protest stáje BAR. Nejen že pilot Sauberu Kimi Räikkönen dojel na výborném čtvrtém místě, ale bodový zisk stáje se přehoupl přes stovku. Raikkönen zvládl závod s bravurou, kterou by od jeho jednadvaceti let a krátké formulové zkušenosti neočekával každý, a se třemi body získanými v Rakousku byl spokojen. "Od Melbourne jsme dlouho čekal, takže jsem šťastný. A nejen kvůli těm třem bodům, ale i díky tomu, že jsme Sauberu pomohl přeskočit tu magickou stovku," řekl finský pilot. "Závod se mi povedl, na startu jsem měl kousek štěstí. Vůz jel výborně a díky tomu jsem mohl na své soupeře tlačit," dodal. O včerejším závodu čtěte zde

Raikkönen si také všímá toho, že v pořadí mistrovství věta se nyní dotáhla na svého mnohem slavnějšího spolurodáka Miku Häkkinena. Vědu z to však mladík nedělá. "Mnoho lidí kvůli tomu, že mám stejně bodů jako Mika dělá zbytečný povyk. Ale já považuji za mnohem důležitější, že se týmu povedl další skvělý závod," uvedl.

Raikkönenův týmový kolega Nick Heidfeld už tolik důvodů k radosti neměl. Jeho vůz se zdržel na startu a po spíše tréninkovém závodě dojel Němec na konečném 12. místě se  ztrátou dvou kol na vítěze. "Při zahřívacím kolem jsme startoval ručně, aby na trati zůstalo něco gumy. Při ostrém startu ale kontrola prokluzu prostě nezafungovala. Pak jsme se sice rozjel, ale měl jsem po závodě, protože jsem byl rázem o kolo zpět," řekl jezdec.

Tím však nebyl Heidfeldovým problémům konec. "Měl jsme kolizi s Irvinem a pak jsem musel pustit před sebe Villeneuva. Poté jsem strávil dost dlouhou dobu v boxech, protože jsme měli problémy se zvedákem. Naštěstí se mechanikům podařilo dostat vůz zase na zem a já jsem mohl v závodě pokračovat. Při takových podmínkám pro mě nebylo jednoduché udržet si motivaci. Ale nikdy nevíte, co se může stát a vždycky musíte jet naplno," dodal Heidfeld.

Kimi Räikkönen si jede pro čtvrté místo při Velké ceně Rakouska formule 1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž