Sató prý stále jezdí amatérsky

  • 2
Nürburgring - Do Takumy Satóa a jeho bezohledných manévrů se po Velké ceně Evropy opřel nejen Jarno Trulli, ale i Rubens Barrichello, který byl rád, že po Japoncově útoku dojel do cíle. "Nerad to říkám, ale myslím si, že Sató závodí tak trochu amatérsky," uvedl Brazilec, který si obvykle jiné jezdce do úst nebere.

Sató se po třetí zastávce v boxech dostal těsně za Barrichella a nad útokem dlouho nepřemýšlel. V první zatáčce se vnitřkem nacpal vpřed. Na útok doplatil polámáným předním křídla a ztrátou jistého umístění na stupních vítězů.

Ze závodu Japonce o chvíli později definitivně vyřadila závada motoru. Už druhý závod za sebou. Že by se technici Hondy vzhlédli ve způsobu práce v Mercedesu?

Barrichello se vážnějšímu poškození vozu vyhnul a byl rád, že dokázal alespoň dojet do cíle. Díky tomu získalo Ferrari čtvrtý double sezony.

"Myslím, že jsem při kolizi ztratil část karosérie a aerodynamicky na tom auto poté nebylo příliš dobře. Problémy jsem měl obzvlášť při vysokých rychlostech. Měl jsem štěstí, že závod už byl u konce," prozradil Barrichello.

Podle Brazilce nebyl Sató v pozici, aby mohl předjíždět. "Naštěstí jsem uviděl nos jeho vozu, jak se řítí zatáčkou a těsně zabránil nehodě. Byla náhoda, že moje auto nebylo víc poškozeno. Kdybych se neuhnul, byl jsem venku."

sató začínal závod ze druhého místa na startovním roštu, a pokud by Barrichella úspěšně předjel, získal by pro Japonsko nejlepší umístění na stupních vítězů všech dob. Barrichello tvrdí, že později se před něj dostat mohl, protože měl rychlejší auto.

"Měl s tím manévrem chvíli počkat. Byl dost rychlý a neměl zapotřebí předvádět takové manévry," dodal Brazilec.

Rubens Barrichello v F2004 při tréninku Velké ceny Evropy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž