SARS Grand prix Kanady neohrozí

  • 1
Montreal - Před nadcházející Velkou cenou Kanady prý momentálně nehrozí, že by se kvůli nemoci SARS měl kolotoč mistrovství světa vozů formule 1 zastavit. Konání osmého závodu za dva týdny v Montrealu není podle šéfa Světové automobilové federace (FIA) Maxe Mosleyho ohroženo, ačkoliv severoamerická země patří mimo asijské státy k oblastem s nejfrekventovanějším výskytem syndromu akutního respiračního selhání. "Jsme v Montrealu, ne v Torontu," řekl Mosley v narážce na skutečnost, že epicentrem nákazy je největší kanadské velkoměsto.

V něm už podlehlo chorobě 31 osob, poslední tuto sobotu, a Toronto je evidováno jako jedno z míst, kde se nemoc šíří. Celkem tam zůstává v karanténě přes 5000 osob, počet pravděpodobně nakažených stoupl na 52. "Momentálně s tím nemáme problém. Pokud by se měl nějaký objevit, budeme se na to muset podívat," připustil Mosley.

Spojování SARS s možným ohrožením závodu označil za čiré spekulace. Podle něj nejsou připravena žádná nouzová řešení. "Něco takového se nedělá. U takových záležitostí je třeba vyčkat, než se bude vědět něco určitého," uvedl Mosley v dějišti nedělní Velké ceny Monaka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž