TOHLE UŽ NEPLATÍ. Rus Petrov, Polák Kubica, Francouz Boullier - takto chtěl tým Lotus Renault bojovat o vítězství.

TOHLE UŽ NEPLATÍ. Rus Petrov, Polák Kubica, Francouz Boullier - takto chtěl tým Lotus Renault bojovat o vítězství. | foto: Profimedia.cz

Renault na dálku léčí Kubicu. Receptem jsou stupně vítězů

  • 0
Dobré zprávy prý léčí. Jestliže je to pravda, pak by marod jménem Robert Kubica mohl být brzy fit. Už podruhé se pilot, jenž se začátkem února vážně zranil při­ rallye, usadil na italské klinice Santa Corona k televizi.

Kubica sleduje závody formule 1, ve kterých měl startovat. Nebýt oné nehody v rallye.

A tak se už podruhé jen díval, kterak jeho tým Renault zase dojel na ­stupně vítězů. Po­ Vitaliji Petrovovi, který skončil v­ Austrálii třetí, ho teď v Malajsii napodobil Nick Heidfeld. "Doufám, že je na ­nás Robert pyšný a děláme mu radost," řekl Eric Boullier, šéf stáje.

Kubica i dva měsíce po nehodě zůstává v italské nemocnici, a když před čtrnácti dny sledoval první letošní Velkou cenu, měl na pokoji vedle sebe přítelkyni Edytu a manažera Daniella Morelliho. Ten pak pro list La Stampa popisoval: "Závod hltal jako malé dítě, když se dívá na disneyovky."

Výsledky Velké ceny Malajsie najdete ZDE

A úsměv na tváři mu následně vyloudil vzkaz, který mu skrz televizi poslali členové týmu a v němž se psalo: Roberte, chybíš nám. "Moc ho to potěšilo a uvědomil si, kolik má přátel,“ říkal Morelli. "A­sám na konci závodu přiznal, že je auto lepší, než před sezonou čekal.“

To včera dokázal i Heidfeld, jenž se po šestém místě v kvalifikaci výtečným startem prodral na­ druhé místo a nakonec dojel třetí. A stejně jako před dvěma týdny Petrovovi, také Heidfeldovi Kubica z italské nemocnice gratuloval. Tentokrát přímo. Petrovovi musel přes Boulliera, neboť navzdory tomu, že spolu jezdili za jeden tým, na něj Kubica neměl telefon.

A kdy se k závodění vrátí? Tým ani lékaři se k tomu zatím oficiálně nevyjádřili, ale zdá se, že letošní sezonu Polák nestihne. Maximálně dostane koncem roku šanci absolvovat některý z pátečních tréninků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž