Ralf Schumacher: Za nehodu nikdo nemohl

Londýn - Pro Ralfa Schumachera bylo při Velké ceně Británie konečnou už úvodní kolo. Po kolizi s Američanem Speedem ještě smyk ustál, ale připletl se do dráhy Australanovi Webberovi, který ho sestřelil z trati. "Naneštěstí mě potkal jeden z incidentů, které se občas v závodech stávají. Nikdo za něj nemohl," uznal Němec.

Nehoda znamenala konečnou nejen pro jezdce Toyoty, ale i pro oba další zúčastněné. Speed z Toro Rosso sice dojel do boxů, ale pak odstoupil. Na dráhu musel být povolán safety car.

"Všechno to začalo tím, že jsem hodně špatně odstartoval," popisoval Schumacher. "Dostal jsem se do husté dopravy a ztratil pár míst. V takovém provozu často dochází k nehodám, protože na trati nezbývá žádný prostor k manévrům.

"Auto létala kolem mě a nemohl jsem nic dělat. Pak jsem ucítil ránu zezadu, ztratil jsem kontrolu nad autem a narazil do mě Mark."

Ani druhý jezdec nevyloudil šéfům Toyoty na tváři úsměv. Jarno Trulli po startu z posledního místa dokončil závod na jedenácté pozici.

Přesto byl Ital, který v osmi letošních závodech zatím nebodoval, se svým výkonem spokojen.

"Čekal jsem, že to dnes nebude jednoduché, ale průnik z posledního místa jsem si užíval," řekl Trulli. "V Silverstone nikdy nebylo snadné předjíždět, ale já jsem  po startu a v úvodních kolech předstihl hodně soupeřů."

Truli poté ještě získal nějaké pozice při první zastávce v boxech. Na víc však neměl.

"Zezadu to nikdy není jednoduché. Ale jsem spokojen s naším autem i s tím, že naše TF106B je o dost lepší než ještě před pár týdny."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž