Räikkönen oživil naděje McLarenu

Silverstone - Druhé místo Kimi Räikkönena v Silverstone neznamenalo jen návrat Fina na stupně vítězů poprvé od loňské Grand prix Japonska, ale také oživení letošních nadějí stáje McLaren, která se letos zatím hodně trápila. Fin sice vyhrál kvalifikaci, ale i tak byl v cíli spokojený. "Aspoň, že máme druhé místo," uvedl.

"Měl jsem šanci jít v závěru závodu do vedení, ale nebyl jsem dostatečně blízko Michaela. I přesto, že jsem dnes nevítězil, to byl vzrušující závod a druhé místo je výborné pro celý náš tým.

Všichni na vývoji vozu MP4-19B tvrdě pracovali a naše úsilí se vyplatilo. Výsledkem dnešní velké ceny je zisk velké motivace po té nepěkné první půlce roku,"sdělil Fin.

McLaren je nyní v Poháru konstruktérů na pátém místě s 18 body, což je jeho nehorší start do sezony za několik desítek let. 
 
Räikkönenův stájový kolega David Coulthard, jenž v Silverstone už dvakrát vyhrál, obsadil sedmé místo.
 
"Gratuluji Kimimu ke skvělé jízdě. Bohužel i přes viditelný pokrok vozu MP4-19B jsem dnes nepodal takový výkon, jaký bych asi měl. Při kvalifikaci i v závodě jsem se trápil s vyladěním vozu a hlavně v pomalých zatáčkách jsem se necítil moc v pohodě. Při testech se budu snažit na sobě zapracovat, abych byl v Hockenheimu lepší," přiznal Skot.

Finský závodník Kimi Räikkönen vyjel v Silverstonu do Velké ceny Velké Británie z první pozice.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž