Lewis Hamilton

Lewis Hamilton - RADOST VÍTĚZE. Britský pilot Lewis Hamilton vyhrál úvodní závod mistrovství světa formule 1 - Velkou cenu Austrálie. | foto: Mark Horsburgh, Reuters

Přilby jezdců McLarenu se v Monaku opět rozzáří

  • 3
Velká cena Monaka je závodem, kde boje na trati a nárazy do svodidel mají stejně nezastupitelné místo jako luxus, davy celebrit a půlnoční podání rukou nad milionovými smlouvami na palubách jachet. A v posledních letech také diamanty na přilbách jezdců McLarenu.

Lewis Hamilton a Heikki Kovalainen budou závodit ve speciálních přilbách, které budou zdobit jejich podpisy v diamantovém provedení. Loni měli jezdci na helmách vysázeny nápisy "MONACO 07".

"Líbí se mi, jak se třpytí," řekl agentuře Reuters na slavnostním představení přileb loňský vicemistr světa Hamilton. "Diamanty jsou nádherné. Závodil bych samozřejmě i bez nich, ale někdy je dobré vylepšit závod podobnou maličkostí," dodal.

Po závodě by měly obě helmy zamířit do charitativní aukce, kde například před dvěma lety vynesly 300 tisíc eur.

Stejně jako v minulých letech vyzdobila přilby jezdců McLarenu společnost Steinmetz, která stáj sponzoruje. Hamilton a Kovalainen dostali také prsteny v hodnotě 10 tisíc amerických dolarů (asi 161 tisíc korun) ve tvaru pneumatiky.

Zatím nejzajímavější akci podobného ražení v Monaku má na svědomí někdejší stáj Jaguar. Její piloti vyrazili v rámci propagace filmu Dannyho parťáci v roce 2004 s brilianty zasazenými do předku vozu, jenže když měl Rakušan Christian Klien nehodu, diamant v ceně čtvrt milionu eur po ní zmizel beze stopy. Tým tehdy dokonce vypsal za jeho nalezení odměnu v podobě vozu Jaguar XR.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž