Pilot přeje Laudovi nabitý nos

Milton Keynes - Pilot Jaguaru Pedro de la Rosa není příliš nadšen nápadem šéfa stáje Niki Laudy, že se chystá otestovat monopost F1. Rakušan chce získat představu, jak daleko se posunuly vozy formule jedna od dob, kdy je sám řídil. Španěl si je vědom, že pokud se Lauda přiblíží k jeho časům, bude mít důvod své jezdce tvrdě kritizovat. De la Rosa se s tím vypořádal neopakovatelným způsobem. "Budu ho hodně znervózňovat, protože upřímně řečeno bych ho rád viděl nabouraného!"

"Mám už připravenu svoji strategii, budu na něj tlačit a chci ho dostat do stresu. Řekl jsem mu, že počítám se ztrátou tak čtyři vteřiny na naše časy. Ale je to přece jen trojnásobný světový šampion, tak nevím, co od něj máme čekat," řekl bývalý jezdec Arrowsu.

De la Rosa také zpochybnil význam testu, který si dvaapadesátiletý Niki Lauda sám vyžádal, aby podle svých slov lépe rozuměl moderním vozů. "Nevím, v čem nám pomůže, když monopost neřídil 15 let," řekl závodník.

Paradoxní je, že Pedro de la Rosa je blízkým přítelem Laudova syna Matthiase, spolu trávili také loni dovolenou na Ibize. Matthias Lauda se i díky de la Rosově pomoci rozhodl jít ve stopách svého otce a od letoška bude závodit ve španělské Formuli 3.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž