Kubica, BMW, Singapur

Kubica, BMW, Singapur - Rober Kubica s vozem BMW-Sauber při tréninku na Velkou cenu Singapuru. | foto: Reuters

Okruh v Singapuru projde změnami. Mělo by se víc předjíždět

  • 0
Okruh Marina Bay v Singapuru, na němž se v roce 2008 poprvé jela Velká cena formule 1, projde pro letošní Grand Prix změnami. Ty by měly v závodě pod umělým osvětlením umožnit lepší předjíždění, které piloti postrádali.

K úpravám dojde ve třech zatáčkách, navíc by měl být na jiných třech místech trati vylepšen povrch. Změny se budou týkat také nájezdu do boxů a jedné z únikových zón.

"I když okruh a celý závod překonaly očekávání celého světa, víme o věcech, které můžeme zlepšit," uvedl v tiskovém prohlášení ředitel trati Michael McDonough.

Singapurská Grand Prix vyvolala nadšení v řadách fanoušků i některých účastníků včetně šéfa F1 Bernieho Ecclestonea, jiní jezdci ovšem kritizovali málo prostoru k předjíždění.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo dokonce označil tuto Velkou cenu za cirkus, k čemuž přispěl zmatečný průběh závodu. Ten vyhrál z patnáctého místa na startu Španěl Fernando Alonso poté, co jako jediný stihl natankovat a vrátit se na trať před výjezdem zpomalovacího vozu po havárii jeho týmového kolegy Piqueta.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž