Okruh v Magny Coursu jezdci F1 nemilují

Magny Cours - Automobilový okruh v Magny Coursu nazvaný Circuit de Nevers je sice moderní, ale mezi většinou jezdců formule 1 značně neoblíbenou tratí. "Je to nejhorší trať, jakou znám," tvrdí Kanaďan Jacques Villeneuve z týmu BAR a stěžuje si především na nudný profil. Diváci naopak si při francouzské Velké ceně přijdou na své, protože z každé tribuny lze sledovat dění takřka po celé trati.

"Trať je příliš rovná, na všech místech stejná a jen těžko lze nalézt záchytné body pro zahájení brzdných manévrů. Je nudná, ale bezpečná," zhodnotil trať bývalý rakouský pilot Gerhard Berger.

Suverén dosavadních bojů Michael Schumacher na ferrari bude hájit proti  pronásledovatelům z McLarenu náskok 22, respektive 24 bodů. "To mi dělá život jednodušší, ale ne jednoduchý. Budu potřebovat ještě pořádnou porci štěstí, abych dosáhl svého cíle. Stačí dva špatné výsledky a všechno je jinak," necítí se stále Schumacher mistrem světa. "Dokud nebude matematicky vše jasné, nehodlám o titulu hovořit."

V Magny Coursu dokázal Schumacher již čtyřikrát triumfovat (1994, 1995, 1997 a 1998), zatímco McLaren-Mercedes tady nezaznamenal jediné vítězství. Němec však soupeře nehodlá odepisovat. "Opravdu neexistuje jediný důvod cítit se již nyní jistý, když se ještě jede devět závodů. Musíme počítat s tím, že i my můžeme mít problémy," zůstává realistou vítěz pěti z osmi dosavadních Velkých cen.

Případný triumf v Magny Coursu by pro Schumachera znamenal posun na úroveň legendárního Brazilce Ayrtona Senny, který na druhém místě v historickém žebříčku vyhrál 41 Velkých cen. Ve stáji McLaren-Mercedes nezpůsobil výsledek předchozího
nešťastného závodu v Kanadě paniku, hned při následujícím testování právě v Magny Coursu si 'stříbrné šípy' spravily chuť.

Pořadí MS po osmi závodech:
1. M. Schumacher (Něm./Ferrari) 56 b., 2. Coulthard
(Skot./McLaren) 34, 3. Häkkinen (Fin./McLaren) 32, 4. Barrichello
(Braz./Ferrari) 28, 5. Fisichella (It./Benetton) 18, 6. R.
Schumacher (Něm./Williams) 12.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž