Nürburgring přinesl zklamání pro Sauber

Nürburgring - Týmu Sauber zůstalo po víkendové Velké ceně Evropy velké zklamání, když Nick Heidfeld nedojel a Kimi Räikkönen skončil až desátý. Heidfeld odstartoval z desátého místa a dokázal předjet Raikkönena, který byl hned před ním. Nejvýše se prodral na osmou příčku, ale kvůli potížím s pneumatikami musel odstoupit. "Velmi dobře jsem odstartoval, předjel jsem i jeden z Jordanů. Při vjezdu do první zatáčky to bylo hodně těsně, ale to už tak bývá.. Dostal jsem se až na osmé místo a když jsme před sebou viděl Barrichella, říkal jsem si, že to vypadá dobře," popisoval průběh závodu Nick Heidfeld.

"Ale potom začaly problémy s pneumatikami. S druhou sadou to bylo ještě horší a vůz se nedal skoro řídit. Když jsem bojoval s Jeanem Alesim, dotkli jsme se a jak se vůz nedal řídit vyjel jsem ven z trati a poškodil řídící tyč, tak jsme musel odstoupit,“ řekl Heidfeld.

Räikkönen měl zcela shodné zážitky jako jeho stájový kolega včetně problému s pneumatikami a bojem s Jeanem Alesim. "Vůz vypadal velmi dobře v první části závodu, a když jsme dostal druhou sadu, bylo to ještě lepší. Ale pořád jsem se nemohl zbavit pocitu, že se velmi špatně řídí, proto jsem nemohl jet tak rychle, jak jsem chtěl. Ke konci závodu na mně útočil Alesi, ale držel jsme si ho od těla. Nakonec neudržel nervy, příliš pozdě zabrzdil a vyjel z trati,“ uvedl Fin.

Protože na Nürburgringu vozy BAR i Jordan nebodovaly, zůstává Sauber na čtvrtém místě pohárů konstruktérů. Nic na to nemění fakt, že v pořadí jezdců Nicka Heidfelda předběhli Mika Häkkinen i Juan-Pablo Montoya.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž