Michael Schumacher při lyžování v italském středisku Madonna Di Campiglio v roce 2006. | foto: Reuters

Schumacher je stále v kritickém stavu, od druhé operace beze změn

  • 11
Stav pilota formule 1 Michaela Schumachera zůstává beze změn - kritický, ale stabilní. Pilot formule 1 je po nehodě na lyžích stále v umělém spánku a další informace o vývoji jeho těžkého zranění hlavy lékaři zatím neposkytnou.

Manažerka slavného závodníka Sabine Kehmová už ve středu prohlásila, že zveřejní nové zprávy jen v případě, že se Schumacherův zdravotní stav významně změní, ať už pozitivním nebo negativním směrem.

Schumacher se v pondělí večer se podrobil druhé operaci mozku, při níž lékaři odstranili velký hematom z levé strany hlavy a podařilo se jim snížit tlak v lebce.

Poté se zdravotní stav německého pilota mírně zlepšil a stabilizoval, což platilo v úterý i ve středu. "To je pro tuto chvíli dobrá zpráva. Ale Michaelovo zranění je vážné," uvedla Kehmová na Nový rok. Ve čtvrtek přijela do nemocnice v devět hodin, tentokrát ale před čekající novináře nepředstoupila.

Fanoušci Ferrari, v jehož barvách získal Schumacher pět mistrovský titulů, chystají podle agentury Reuters na pátek tichou poctu na oslavu jeho narozenin. Před klinikou v Grenoblu se chtějí shromáždit celí v červeném. Akci na počest bývalého německého závodníka plánuje také slavný italský tým.

Nejúspěšnější pilot v historii formule 1 a vítěz rekordních 91 Velkých cen se vážně zranil v neděli ráno při lyžování v Méribelu. Schumacher, jenž ukončil kariéru v roce 2012, upadl v neupravené části sjezdovky. Uhodil se hlavou o kámen, život mu zachránila přilba.

Připomeňte si kariéru Michaela Schumachera:

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž