Michael Schumacher

Michael Schumacher - Třikrát za sebou vyhrál, jak dopadne v Maďarsku? Německý pilot Michael Schumacher odstartuje do nedělního závodu jedenáctý. | foto: Giampiero Sposito, Reuters

Můžu být jen naštvaný, řekl Schumacher

  • 16
Budapešť - Malá nepozornost? Nebo spoléhání na benevolenci komisařů? Ať už to bylo tak nebo tak, Michael Schumacher zuřil, když byl potrestán za předjíždění pod červenými vlajkami v třetím tréninku GP Maďarska. "Můžu být jen naštvaný. Víc s tím neudělám," mračil se jezdec Ferrari.

Za penalizací Schumachera stála závada motoru Honda Jensona Buttona. Brit zastavil s kouřícím monopostem vedle dráhy a traťoví komisaři zvedli červené vlajky na znamení zastavení tréninku. Vzápětí se bývalý mistr světa přehnal kolem pomalejšího soupeře.

Protože nešlo o žluté vlajky upozorňující na nebezpečí, ale červené, byl potrestán za jednu chybu penalizací dvou vteřin stejně jako v pátek Fernando Alonso za dva přestupky.

"Nemůžu jednou větou popsat, jak k tomu přesně došlo," uvedl Schumacher. "Myslím, že stačí, když se každý podívá na video. Tam všechno uvidí a vše se vysvětlí samo."

Ani sedminásobný mistr světa si ale nedovolil přehazovat celou odpovědnost na komisaře FIA: "Ale část viny nesu samozřejmě také. Z určitého hlediska jsem odpovědný rovněž."

Schumacher, který bude startovat z jedenácté pozice, odmítá, že by mohl bojovat o stupně vítězů, ale pár bodů by si chtěl z Hungaroringu odvést. Přestože se na okruhu velmi špatně předjíždí.

"Pokusíme se jet celý závod naplno," uvedl. "Samozřejmě, že zde není snadné předjíždět, ale v Monaku je to stejné. Alespoň jsem pár míst před Fernandem. Začnu na pravé straně dráhy (jako všichni jezdci se startovní pozicí s lichým číslem), takže bych se na body mohl dostat.

Trest pro svého úhlavního rivala Alonsa odmítl Němec komentovat. "S mým trestem to nijak nesouvisí. Takže se k tomu nebudu vyjadřovat."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž