Motor mercedes opět nevydržel

  • 2
Monza - Týmu McLaren závod v Monze vůbec nevyšel, neboť ani jeden z jeho jezdců neviděl v neděli šachovnicový prapor. Problémy stáje začaly hned krátce po startu. David Coulthard se v první šikaně dostal do kontaktu se svým stájovým kolegou Raikkönenem, přišel o předek svého stroje a musel okamžitě zajet do depa. I když Skot tvrdě bojoval, ztratil kolizí příliš mnoho času na to, aby mohl bodovat. "Nebyl to zrovna nejlepší konec evropské sezony F1, ale jednou jste dole a jednou nahoře. Po startu jsem v první šikaně narazil do zadku Kimiho vozu, který musel náhle zpomalit. Neměl jsem dost času na tu situaci reagovat. Musel jsem pak zajet do boxů pro nové přední křídlo," uvedl Coulthard.

Zbytek závodu jsem strávil tím, že jsem honil ostatní jezdce. Když jsem byl předjížděn o kolo, jel jsem opatrně, což mě stálo čas, který mi pravděpodobně chyběl k tomu, abych bodoval," dodal Skot.

Fin Kimi Raikkönen se stále držel na čtvrtém místě. Už se ale nedostal k tomu, aby zajel do depa a natankoval palivo. Když totiž jel zatáčkou Parabolica, z motoru se mu vyvalil dým, což ho donutilo z velké ceny odstoupit. Bylo to již popáté v této sezony, kdy mu agregát Mercedes vypověděl poslušnost.

"Na startu jsme se dostal před Eddie Irvinea, ale pak jsem zůstal stát na trati. Pokud bych závod dokončil, mohl jsem být dnes třetí. Ale to je už mimo mé možnosti. Teď už myslím na zbývající dva závody sezony," sdělil smutný Raikkönen.

"Dva jezdce dnes postihly odlišné problémy, které jim zabránily získat body. Pokaždé je naším cílem vítězství, takže je před námi do začátku sezony 2003 obrovský kus práce," dodal šéf stáje Ron Dennis.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž