Montoya zápolil se špatným autem

Suzuka - Juan Pablo Montoya prohrál v USA boj o titul mistra světa a v Japonsku zatím nestačí ani na týmového kolegu Ralfa Schumachera. Zhrzený Kolumbijec zajel nejpomalejší čas z osmi jezdců čtyř elitních týmů. "Já jsem jel naplno, ale auto prostě nebylo dobře nastavené," vysvětloval neúspěch Montoya. "Abych zítra tolik neztrácel, čeká nás přes noc ještě hodně práce," dodal pilot Williamsu.

Montoyův čas zavinily i technické problémy v ranním tréninku, kvůli kterým nestrávil na trati tolik času, kolik by bylo potřeba. "Ráno jsem měl potíže s převodovkou. Vzalo nám to nějaký čas na přípravu. Z Ralfova času je ale vidět, že na tomto okruhu naše auto nemusí být špatné," dodal.

Ralf Schumacher totiž porazil kromě Itala Trulliho všechny soupeře a do sobotní kvalifikace bude startovat jako předposlední. "Během ranního tréninku jsme kompletně pozměnili nastavení a změny vozu hodně prospěly. Vypadá to hodně slibně a navíc si myslím, že v sobotu dopoledne můžeme auto ještě zlepšit. Rozhodně není na svém limitu," uvedl služebně historicky nejstarší pilot Williamsu.

Hlavní inženýr Sam Michael byl až na pár výhrad spokojen. "Do Suzuky jsme přivezli několik nových aerodynamických dílů a výsledý efekt vypadá velmi slibně. Ralf zajel dobrý čas. Juan nemohl prokázat, na co má, protože dopoledne ztratil kvůli závadě příliš mnoho času. V nastavení máme ještě rezervy, zejména v nejklikatější části trati."

Jak se mi asi dnes povede? Ralf Schumacher dumá před páteční kvalifikací na Velkou cenu Japonska.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž