Montoya se těší na nedělní souboj

Monza - Juan Pablo Montoya stále více dokazuje, že může být hvězdou budoucnosti formule 1. Novým rekordem okruhu porazil oba piloty Ferrari a zajistil si třetí pole position v sezoně. "Auto jelo skvěle," pochvaloval si Kolumbijec. "Dopoledne jsme hodně pracovali a bylo to stále lepší a lepší. Věděli jsme, že nám také pomohou vyšší odpolední minuty," vysvětloval Montoya. Vozy williams používají pneumatiky michelin, kterým zima nesedí.

Montoya však ještě nikdy nevyhrál závod formule 1. Zítra by se mu to mohlo podařit. "V neděli to bude tvrdý závod. Obě Ferrari budou, stejně jako celý víkend silné. Bude to zajímavé. Pokusím se co nejlépe odstartovat a potom jim ujet," plánuje Kolumbijský jezdec.

Jeho kolega z týmu Ralf Schumacher odstartuje z druhé řady, ale se svým kvalifikačním výkonem nebyl vůbec spokojen. Nicméně prohlásil, že čtvrté místo je to nejlepší, které mohl za daných podmínek dosáhnout.

"V kvalifikaci jsem byl méně úspěšný, než jsem očekával. Nenašli jsme správné nastavení monopostu. Vůz byl chvilku přetáčivý a pak zas nedotáčivý. Potom mě zdržely žluté vlajky," postěžoval si Němec.

Drama startu však dodá bratrský souboj ve druhé řadě. Vedle Ralfa odstartuje z třetího místa jeho bratr Michael.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž