Montoya si bere přilbu

Montoya si bere přilbu - Kandídát titulu Juan Pablo Montoya se soustředí před sobotními tréninky Velké ceny USA formule 1. | foto: Reuters

Montoya připouští, že může změnit tým

Bogota - Pilot formule 1 Juan Pablo Montoya zůstává pro příští sezonu pilotem Williamsu. Ale jeho další angažmá je otevřené. "Před rokem 2005 budu mít volné ruce a pokusím se z nabízených možností vybrat tu nejlepší," vysvětloval na tiskové konferenci v Bogotě Kolumbijec, který má uzavřen kontrakt do konce roku 2004. "Chci pro svou budoucnost to nejlepší. Ať už to bude s Williamsem nebo někde jinde."

Před nedávnem se spekulovalo, že by mohl Montoya nahradit v McLarenu Davida Coultharda už pro příští sezonu. Skot ale i přes špatné výkony zůstal. Přesto je tým Rona Dennise v zákulisí považován za nejvážnějšího uchazeče o služby jihoamerického rychlíka. V roce 2005 by mohli s Kimim Räikkönenem vytvořit nejrychlejší duo formule 1.

Montoya přiznal, že spekulace o jeho odchodu nebyly bezdůvodné. "Ano, hovořili jsme s jinými týmy. Ke konkrétní dohodě však nikdy nedošlo."

Osmadvacetiletý pilot měl letos ještě dvě Velké ceny před koncem reálnou šanci na titul, ale po zaváhání v Indoanapolisu na něj zbyla pouze třetí příčka za Räikkönenem a Michaelem Schumacherem. Právě šestinásobný mistr světa by mohl rozhodnout o dalším Montoyově angažmá. Pokud nevyjde McLaren, přichází v úvahu i možnost odchodu do Ferrari. Ta ale pouze v případě, že Schumacher po sezoně 2004 skončí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž