Montoya je rád zase v první řadě

Hockenheim - Juan Pablo Montoya potěšil celý tým Williams svým výkonem v kvalifikaci na Velkou cenu Německa, kde obsadil druhé místo. A nechybělo moc a mohl i vyhrát. Pole position mu výborným závěrem svého kvalifikační kola sebral úřadující světový šampion Michael Schumacher. "Je příjemné být zase vpředu," řekl spokojený Kolumbijec.

"Williams i BMW udělaly za posledních několik závodů velký kus práce a od Magny Cours jsme přivezly pár novinek. Těší mě, že jsme zase v dobré formě," míní závodník.
 
Montoya však přiznal, že stáj stále potřebuje "o něco více rychlosti", ale trvá na tom, že tým má velmi dobře spočítanou strategii a v neděli bude úspěšný.

"Vůz se choval na trati nevypočitatelně. Je dobrý, ale největší problém je s nedotáčivostí. V závodě to však bude určitě dobré. Je škoda, že jsme nemohli jet aspoň o trochu rychleji. Jednu zatáčku před stadionem jsem udělal chybu a trochu vyjel do trávy. Tím jsem ztratil, ale máme k dispozici výborný závodní vůz, proto se na zítřek těším," uvedl Montoya.
 
Kolumbijec, jenž v Hockenheimu obhajuje loňské vítězství, nestál v první řadě od květnové Grand prix Španělska a jeho nejlepším výsledkem letos zůstává druhé místo v Malajsii.
 
Druhý pilot Williamsu Antonio Pizzonia, který v kokpitu nahradil jiného testovače Williams Marka Geného, obsadil v kvalifikaci desáté místo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž