Michaelovi třetí místo stačí

Montreal - I když to první části kvalifikace vypadalo pro tým Ferrari růžově, nakonec do Velké ceny Kanady ani jeden z rudých vozů nepojede z první řady. Pětinásobný světový šampion Michael Schumacher si vybojoval třetí místo, startovat bude po boku mladého Španěla Fernanda Alonsa. Německý pilot je se svým výkonem spokojený.

"Když vezmu v úvahu kvalitu svého kola, musím být se třetím místem spokojený. Nebyl to jeden z mých nejlepších výsledků. Dnes bylo těžké získat pole position. Na vodě jsme bez konkurencí, ale jak trať usychala, náš náskok začal ubývat," sdělil závodník.

Němce mohl potěšit fakt, že se mimo trať objevil jeho největší soupeř v boji o prvenství v průběžném pořadí světového šampionátu Kimi Raikkönen. Mladý Fin tak bude v neděli startovat úplně poslední.

"Viděl jsem, že Raikkönen vyletěl, ale já se koncentroval na svoji práci. Nemohu však ignorovat skutečnost, že jeho startovní pozice je z hlediska dlouhodobého boje
důležitá. Na začátku sezony se na nás přilepila smůla. Nyní vidíme, že nám nová pravidla chvíli nehrají do ruky, pak zase ano," dodal Michael Schumacher.

Jeho stájový kolega Rubens Barrichello neměl svůj den. Nedokázal zužitkovat
to, že na trať vyjel jako vítěz páteční kvalifikace poslední a v cíli mu chronometr naměřil až pátý nejlepší čas.

"Ráno i ve warm-upu jsem měl problémy a nevyhnuly se mi ani v rychlém kole. I přesto věřím, že mohu mít dobrý závod. Na této trati se dá předjíždět a poskočit kupředu," sdělil Brazilec. 
 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž