Michael Schumacher v roce 2012.

Michael Schumacher v roce 2012. | foto: AP

Rodinná přítelkyně o Schumacherovi: Je při vědomí, ale mluvit nemůže

  • 74
Komunikuje pouze očima bez mluvení, ale je při vědomí. Tak popsala současný zdravotní stav Michaela Schumachera rodinná přítelkyně Elisabetta Gregoraciová v italské obdobě reality show Big Brother. Legendární pilot formule 1 se od vážné nehody na lyžích před sedmi lety léčí v soukromí a žádné potvrzené informace o průběhu zotavování se na veřejnost nedostaly.

V těchto dnech by sledoval, jak se jeho syn Mick připravuje na debut ve formuli 1 či úsilí Lewise Hamiltona při překonání jeho rekordu 91 vítězství ve Velkých cenách.

Sedminásobný mistr světa Schumacher však od osudové nehody na lyžích v prosinci 2013, při níž si vážně poranil hlavu, bojuje v ústraní o návrat k normálnímu životu, a kromě nejbližších jeho opravdový zdravotní stav nikdo nezná.

Todt o Schumacherovi: Věřím, že ho už brzy celý svět uvidí

Přesto v posledních měsících začaly z okolí 51letého Němce prosakovat pozitivní zprávy.

„Michaela jsem nedávno viděl. A moc doufám, že ho brzy celý svět uvidí taky. On i celá jeho rodina pro to dělají všechno. Pořád bojuje,“ prozradil v polovině července prezident Mezinárodní automobilové federace FIA a blízký Schumacherův přítel Jean Todt.

Další osobou, která se v blízkosti bývalého pilota pohybuje, je modelka Elisabetta Gregoraciová, bývalá choť italského boháče Flavia Briatoreho.

„Je při vědomí, ale nemůže mluvit, komunikuje pouze očima,“ uvedla. „Dostanou se k němu pouze tři lidé, které také znám.“

Schumacher se podle ní aktuálně zotavuje ve vile přestavěné v nemocnici na Mallorce, předtím pobýval v rodinném sídle poblíž Ženevského jezera.

Život legendy F1 Michaela Schumachera:

27. října 2015


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž