Michael Schumacher se zastal Bernoldiho

  • 1
Montreal - Michael Schumacher na čtvrteční tiskové konferenci vstoupil do sporu mezi Enriquem Bernoldim a McLarenem. Zastal se Brazilce, který polovinu závodu v Monaku držel za sebou Davida Coultharda v McLarenu. "Myslím, že Enrique jednal správně, žádným způsobem neporušil pravidla," řekl šampion. Coulthard se v Monte Carlo kvalifikoval do závodu z pole positioin, ale při rozjezdu do zahřívacího kola zůstal stát a startoval z posledního místa. Dojel sice pátý, ale za celý závod se mu podařilo předjet jediný vůz. "Kdybych byl v jeho situaci, také bych byl naštvaný, a hodně. Ale to jo sport. Někdy musíte přijmout i takovéto podmínky," dodal Schumacher.

"Nemám nic, co bych mohl říct proti Bernoldimu," řekl nebojácně Němec. Na tiskové konferenci seděl totiž mezi oběma jezdci.

Po dojezdu do cíle Velké ceny Monaka nazval Coulthard brazilského poilota idiotem. Nejvyšší muž McLarenu Ron Dennis, stejně jako sportovní ředitel Marcedesu Norbert Haug si odchytili Bernoldiho hned po vystoupení z vozu a počastovali jej několika nevybíravými výrazy.

Michael Schumacher se dozvěděl o tomto incidentu o několik dní později a tvrdí, že je to pro něj složité pochopit. "Když jsem slyšel, že Enrique utrpěl slovní atack od šéfa týmu, tak jsem tomu nerozuměl a nerozumím tomu pořád. Měli by znát základní pravidla a předpisy a chovat se podle nich," uzavřel trojnásobný mistr světa.

Arrows


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž