McLaren stále hledá dodavatele pneumatik

  • 3
Londýn - Tým McLaren stále nemá jasno, na jakých pneumatikách vyrazí jeho monoposty v příští sezoně na tratě. Vedení stáje se snaží najít co nejschůdnější cestu z nelehké situace, kdy Bridgestone navázal úzkou spolupráci s Ferrari a Michelin označil jako svou jedničku stáj Williams. Otázka zní: Zůstat na bridgestonech nebo přejít ke stále se lepšícímu Michelinu? "Rozhodnutí stále ještě nepadlo, probíráme s oběma výrobci všechny možné alternativy a snažíme se dohodnout na pro nás výhodné smlouvě," vysvětlil první muž McLarenu Ron Dennis.

V současnosti používá "michelinky" pět týmů: "Williams, Jaguar, Prost, Benetton a Minardi. V příštím roce k nim přibude šestý - Toyota. Pokud by se McLaren dohodl právě s Francouzi, byl by Bridgestone v menšině. Což určitě japonský výrobce nechce.

Vedení Michelinu se ale nechalo slyšet, že by rádi vedle Williamsu získali ještě jeden z nejlepších týmů minulých let. Ferrari je již mimo hru, a tak zbývá pouze McLaren.

Pravděpodobnost příchodu McLarenu k Michelinu zvětšuje i to, že britsko-německý tým by chtěl získat zpět korunu šampiona, a potřebuje se od Ferrari v něčem odlišit, lépe řečeno být lepší. K tomu by mu mohly dopomoci právě pneumatiky michelin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž