Lauda hledá muže do vedení Jaguaru

Spa - Bývalý rakouský pilot F1 Niki Lauda, jenž v čele stáje Jaguar minulý týden nahradil Bobbyho Rahala, se nechal slyšet, že pro rok 2002 hledá někoho, kdo by spolu s ním tým vedl. "Zůstanu šéfem týmu, ale až skončí sezona začneme naši stáj restrukturalizovat a snad najdu takového člověka, kdo mi s tím pomůže. To však ale ještě není rozhodnuté. Ještě jsem ho nenašel," uvedl Lauda. Velká ceny Belgie je pro Laudu prvním závodem v pozici bosse Jaguaru, když před tím téměř osm měsíců šéfoval společnosti Premier Performance, již založil Ford.

Američana Rahala odvolal z čela Jaguaru Ford, jenž stáj vlastní, pod dojmem nevýrazných výkonů jeho vozů. Rahal a Lauda se už před tím několikrát střetli v osobním sporu.

Podle Laudy ho nová pozice osobně velmi motivuje. "V podstatě teď pracuji spolu s lidmi v týmu a snažím se pochopit, co kdo dělá a jak tým vlastně celý funguje. Nemyslím si, že to je těžké, jen prostě musím chodit s otevřenýma očima a hledat zlepšení.  Proto tu jsem," dodal. Jaguar je momentálně s pouhými pěti body osmý v Poháru konstruktérů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž