Kolize Schumachera s Montoyou nebude trestána

  • 16
Monte Carlo - Kolize Michaela Schumachera s Juanem Pablem Montoyou v tunelu při Velké ceně Monaka byla podle závodních komisařů "běžnou nehodou", za kterou nebude nikdo potrestán. "Beru to, měli pro to své důvody," komentoval rozhodnutí komisařů Schumacher. Montoya uvedl, že Schumacher brzdil příliš prudce.

Pro šestinásobného mistra světa po karambolu závod skončil, takže nemohl navázat na předchozí sérii pěti vítězství.

Pětatřicetiletý německý pilot jel na první pozici za zpomalovacím vozem, když nečekaně zabrzdil a Montoya ho zezadu poslal do zdi. "Jsem si jistý, že to neudělal ve zlém úmyslu, ale bylo to hloupé," pokáral kolumbijského soupeře. 

Podle Montoyi šlápl Schumacher na brzdu příliš zhurta. "Taky jsem brzdil, ale byl přímo přede mnou. Už to párkrát udělal, ale vždycky měl štěstí," přiklonil se k verzi, že šlo o taktický manévr mistra světa.

"Snažil jsem se mu vyhnout, jak jsem mohl. Jel jsem proti zdi, co víc jsem mohl dělat? Nabourat jen proto, aby Michael mohl jet dál?" zlobil se pilot Williamsu, který skončil čtvrtý. 

Incident viděl přímo před sebou pozdější vítěz Jarno Trulli. "Schumacher brzdil a Montoya akceleroval. Bylo to divné, těžko říct, čí to byla chyba," prohlásil italský závodník.

Zničený vůz Michaela Schumachera.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž