Kimi Räikkönen z týmu Alfa Romeo Velkou cenu Portugalska nedokončil.

Kimi Räikkönen z týmu Alfa Romeo Velkou cenu Portugalska nedokončil. | foto: Reuters

Räikkönena připraví covid i o start v Monze, znovu nastoupí Kubica

  • 3
Kimi Räikkönen z Finska přijde kvůli nákaze koronavirem také o Velkou cenu Itálie formule 1, která se pojede o víkendu v Monze. Stejně jako v závěru minulého týdne v nizozemském Zandvoortu ho v monopostu Alfa Romeo zastoupí náhradní jezdec Polák Robert Kubica. Räikkönen musí podle prohlášení stáje zatím zůstat v izolaci.

„Doufám, že se uzdraví a brzy se do kokpitu vrátí,“ uvedl Kubica, který obsadil v nizozemské Grand Prix 15. místo hned za dalším pilotem Alfy Romeo Italem Antoniem Giovinazzim.

Pro šestatřicetiletého polského jezdce, jehož kariéru málem ukončila těžká havárie v rallye v roce 2011, to byl první start v F1 po téměř dvou letech. Naposledy závodil v roce 2019 v Abú Zabí ještě v barvách Williamsu.

„Se závodem v Holandsku jsem spokojený a chci pomoct týmu znovu. Těším se na Monzu, na tamní neuvěřitelné dráze jsem v roce 2006 vybojoval své první stupně vítězů. Tu trať dobře znám, což mi pomůže, zvlášť když je teď kvůli sprinterské kvalifikaci o trénink méně,“ řekl Kubica.

Jedenačtyřicetiletý Räikkönen minulý týden ohlásil, že po sezoně ukončí kariéru v F1, v níž zatím nasbíral rekordních 341 startů. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž