Karthekeyan je prvním Indem ve formuli 1

Silverstone - Narain Karthikeyan se stal prvním Indem, který kdy seděl ve formuli 1. V testech v Silverstonu vyjel na trať v kokpitu vozu jaguar. Mluvčí stáje Nav Sidhu to označil za "velice slibný debut". "Jsem nadšený. Pilotovat formuli 1 je nádherný pocit. Ujel jsem čtyřiadvacet kol. Není to dost, abych vše poznal, ale to je formule 1. Moc to pro mě znamená a jsem si jistý, že budu pokračovat i příště. Doufám, že brzy budu oficiálním závodním jezdcem v F1. Možná příští rok, nevím. Nechci být jen testovacím pilotem, v tomto směru již na něčem pracujeme," nechal se slyšet Ind. Jeho manažer jedná s nekolika týmy a podle jezdce je padesátiprocentní šance, že v příští sezoně usedne za volant monopostu některé ze stájí.

Karthikeyan zajel 24 kol, z toho 15 měřených. Po deseti kolech dostal hodiny. Jeho čas 1:26.139 byl sedmnáctý nejrychlejší, čtyři vteřina za nejrychlejšími piloty.

"Vzhledem k tomu, že to bylo zcela poprvé, to je velmi dobře odvedená práce," konstatoval mluvčí týmu Nav Sidhu. "Byl to dobrý výkon mladého, talentovaného jezdce, který má schopnosti a ambice natrvalo se prosadit do seriálu F1. Za celý den neudělal jedinou hloupost," dodal Sindhu.

Jeho nejrychlejší kolo bylo o dvě vteřiny pomalejší než průměrných jezdců seriálu F1. Nesmíme však zapomenout, že Karthikeyan měl určitý handicap. Stáj Jaguar mu dala k dispozici pouze loňský vůz s letošními pneumatikami Michelin. Ty nejsou pro tento vůz uzpůsobeny. Vzhledem k těmto podmínkám, je jeho čas vynikající.

Indický pilot jezdil minulý rok za stáj Jaguar ve formuli 3 a letos závodí v japonské formuli Nippon.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž