Jordan prodává stará šasí

Silverstone - Stáj Jordan se rozhodla vylepšit svoji finanční bilanci prodejem dvou starších šasí, která potencionálním kupcům nabízí na svých internetových stránkách. Podvozky jsou z let 1999 a 2000. Slavnějším z nich je Jordan 199 s výrobním číslem 3, které velmi úspěšně řídil Němec Heinz-Harald Frentzen. Právě v tomto monopostu skončil druhý v Austrálii, třetí v Brazílii a čtvrtý v Monaku. Stroj byl také používám při warm-upech na velkých cenách San Marina, Španělska a Kanady.

Před koncem své kariéry se v tomto autě také Brit Damon Hill kvalifikoval do Grand prix Kanady. Monopost se navíc účastnil řady testů - dvakrát v Barceloně a jednou v Magny-Course a Jerezu.

Vyvolávací cenu stanovil Jordan na 69 850 USD, což je za stroj v tomto stavu poměrně slušná částka. Monopost je tak bez motoru, protože jeho výrobce, Mugen Honda, si všechny exempláře agregátů po sezoně vzal zpět.

Druhým nabízeným strojem je monopost z roku 2000 EJ 10-03, který má světle žlutý nátěr tehdejšího hlavního sponzora Benson and Hedges. Vůz není ověnčen takový úspěchy jako typ 199, nejlépe s ním dojel Jarno Trulli čtvrtý v Interlagosu. Ital byl také dvanáctý ve Velké ceně Španělska, šestý v Silverstone a v Imole a Albert Parku závod nedokončil. Stroj byl testován Trullim a Frentzenem v Jerezu a Barceloně. Stejně jako první nabízený vůz, ani tento nemá motor. Vyvolávací cena tohoto stroje je 69 000 dolarů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž