Jordan oznámil kalendář testů

Silverstone - Stáj Jordan oznámila kalendář testů svého nového monopostu EJ12-Honda na počátku příštího roku. Kvůli zákazu testování platícímu pro všechny týmu F1 od posledního závodu v Suzuce až do 1. ledna 2002, může silverstonský tým s vozem na trať až počátkem příštího roku. I tak však chce Eddie Jordan nový vůz komplexně otestovat již před březnovým závodem v Melbourne. Tým bude pracovat především ve Španělsku, kde s testy začne 9. ledna na trati Velké ceny Španělska v Barceloně.

Stáj Jordan oznámila kalendář testů svého nového monopostu EJ12-Honda na počátku příštího roku. Kvůli zákazu testování platícímu pro všechny týmu F1 od posledního závodu v Suzuce až do 1. ledna 2002, může silverstonský tým s vozem na trať až počátkem příštího roku. I tak však chce Eddie Jordan nový vůz komplexně otestovat již před březnovým závodem v Melbourne. Tým bude pracovat především ve Španělsku, kde s testy začne 9. ledna na trati Velké ceny Španělska v Barceloně.

Tam bude Jordan jezdit tři dny a pak se přesune do Valencie, jejíž trať je využívána především právě k testům.Tam bude tým působit od 15. do 17. ledna.

22. ledna začíná další třídenní test, tentokrát na domácí trati v Silverstone, která je jen několik stovek metrů od  základny týmu. Konec měsíce pak Jordan stráví opět v Barceloně.

Jeden z nejdůležitějších testů bude probíhat od 5. do 11. února na okruhu ve Valencii. Tam už chce Eddie Jordan provádět dolaďovací zkoušky nového stroje.

Poslední zkouška čeká techniky a jezdce mezi 18. až 20. únorem znovu doma v Silverstone. Pak už se bude vybavení týmu Jordan naloďovat směr Austrálie.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž